Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, March 30, 2012

andai itu takdirnya~



alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah...


ermm..blog ni da bersawang pon!=)lame tak buat new post!


pada 21 MAC 2012..tarikh keramat yg bakal mnntukan arah tuju aku lepas ni..perjalanan 4 jam ke titik tengah semenanjung(temerloh la tu!) berbaloi..alhamdulillah..dup...dap..dup..dap..


TAHNIAH MASHITAH!..cikgu norzie bg slip n aku trkejut jgk bile tgok result aku...xpernah dpt macam tu..9A2B! bersyukur,bersyukur dan bersyukur!mule2 sedih jgk..tapi  itu rezeki aku!ADA HIKMAHNYA..ALLAH LEBIH TAU!




first..sori..gmbar curi anas!ni la classmate aku dr f1-f5..aku bangge..tumpang skali anas!11A+!


aku pon try la apply timur tengah..lagipon..mmg impian aku utk further study kat sana..klu jordan..i thing cam xlepas syarat la..mesir..mgkin boleh!alhamdulillah..aku memang semngat giler nak g sane!sgt giler!=)
aku pon isi la borang permohonan ke mesir..kononnya la..






 
aku dengan semangat nya penuhkan maklumat utk borang tu,,esok nak pos laju..tiba2..malam tu jgk..umi,abah n aku discuss..diorang cam tak restu la..aku sedih giler!=(..aku terpaksa batalkan hasrat aku ke bumi anbiya itu..huhu
aku try nak buat istikharah..(dalam hati..sempat ke..esok nak hntr..hr ni bru nak buat?)
tapi..ALLAH IS ALL-KNOWING!


malam tu jgk..aku dpt bnyk..actually bnyk giler call dr sedare mare,sepupu,sepapat n sume family la..


atuk: xpayah la pegi jauh2..atuk pon da xlame..
wan: kenape blaja jauh2?nanti ssh nak tgok cucu wan..wan rindu ni~
paksu: akak npe pilih oversea?kat sini kan ok jgk!
kawan abah: klu prmpuan tak jamin la..bhaye jgk..kite xtau keadaan kat sane..


pendek kata..xmenang tangan la capai handphone malam tu..alhamdulllah..ALLAH IS ALL-KNOWING kan?dia tahu ape yg trbaik utk hambanya!








ok2..mungkin bukan rezeki aku ke sana..tapi perasaan sedih tu ttp ade..mulut boleh kate apa saja..hati tak boleh tipu..xpe2..utk yg result ok atau x..igt!perjalanan kita masih jauh..jauh..dan terlalu jauh!asasi,matrik..diploma..bnyk perkara yg mst kita lalui..be strong k!




 kelakar bila baca surat perakuan ni..lawak~tuan pnya badan pon tak sangke..xpe2..sape yg kenal aku..mungkin lagi tahu..=)ok!alhamdulillah!new post da siap!

4 comments:

  1. mashi mana dpt borang tuh? x jumpe pun..
    xpe, mashi ilmu dan rezeki Allah kat mana2 je..
    m'sia pun hebat jugak! good luck!!

    ReplyDelete
  2. mashi rezeki ada kat mana2 !
    saya pun ingat nk sambung kat msia je...
    1u ngan awak ke??
    best jugak ! hahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..hahaha..amin2..tapi sedih tu ttp ade~=(

      Delete