Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, March 15, 2013

aku rindu kau lah!

haishhhh..tak tertahan hati ni mnanggung rindu..fuhh..*rasa tak lega*
aku rindu sume yg pernah singgah kat hati aku..cheeewahhhh..ayat novel terlaris ni!=D
i mean..i really miss my family..my old friends..my teachers..my school..tapi aku rindu kau jugak lah!
dan tidak aku lupa utk rindu hero umat ISLAM..Nabi Muhammad SAW..*jom selawat sama2*


"selagi belum halal, kita masih punya jarak"

nampak tak apa yg aku cuba sampaikan?ermm..tapi tulah..rindu yang tak halal ni..rasa macam tak best..sebab sumenya berlandaskan nafsu semata-mata..nauzubillah..jaga hati kami2 ni Ya Allah..kami tak kuat menahan fitrah ini..semoga jarak ni buat kita sedar kekurangan masing2..and one fine day..kalau ada jodoh....aku cari kau semula eh!=))
yang penting..cari cinta Allah dulu..nanti cinta manusia akan dtg sekali..


aku rindu jgk kat mereka2 ni..=')
*tiada dalam gambar tapi ada dalam hati: ALTIMA0711, P08, ASPURI MASHITOH, SBPIT

tak pernah hilang pon rasa rindu ni wlupon jmpe je diorg sume ni kat alam maya..haishhh..masing2 dok aktif kat FB n twitter..tapi tula..tak syok kot tak jmpe depan mata..tak terubat pon rindu ni..hehehehe..baru ni aku jmpa jgk budak2 PALAM..at least...jmpe jgk mereka2 yang aku rindu setengah mati ni..wlupon tak semua yg ade time tu..cukup lah yang ada tu buat aku igt memori dulu2..fuhhh..*sayu*


bila tgok gambar2 mcm ni..buat aku rase nak balik rumah!

aku ni pon satu jgk..da besar pon dok homesick2 lagi..eleeehhh..tapi aku hepi bila tau korang sume pon mesti ade pnyakit homesick mcm aku ni..kan3?*ntah2...aku sorang je*
tapi bila rindu family ni lain sbb bila kita rindu kita akan rasa tenang n damai je hati ni..aku pernah baca..bila kita selalu doa mak ayah kite..rezeki kita tak pernah akan putus..ermm..sooo true!jgn lupe doa utk mereka ye!

rasa rindu ni tak akan lengkap bila kita tak rindu pencipta kita..ALLAH..sebab Allah bagi perasaan rindu ni la....aku dapat buat post ni..haha..sbb ade perasaan ni la..kita dpt something yg..WOW!*speechless..tak tau nak ckp ape..*
rindu jgk Rasulullah yg mnjadi idola sepanjang masa buat kita..tanpa baginda..kita tak kan rasa ISLAM yg sebenar-benarnya..ALLAH n RASULULLAH..WE LOVE YOU!



5 comments:

  1. wahh wahh mashi dah pandai rindu2 ehem ehem... hehehe :P

    ReplyDelete
  2. ala anas...jeles la tu!;D
    mstila rindu semua2..UMUM ye..=)
    ehem2..nak batuk jgk la..

    ReplyDelete
  3. amboiii .berinduannn . haha,rindu mashi meloo :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum :) Jom jom visit blog Dibah, nak introduce produk best punya. Hihihi.

    1) http://dibahspa.blogspot.com/2013/03/natural-aqua-cure-gel-best-exfoliater.html

    2) http://dibahspa.blogspot.com/2013/03/jamu-asli-sihat-cantik-jamu-no-1-wanita.html


    Thank you Cik Mashitah :)

    ReplyDelete